25 Aralık 2011 Pazar

Kadıköy Günlüğü: Hamburger Nerede Yenir?

Hayata dair her sey moda dedim madem, kendi hayatima ait modalari ve trendleri de yazmak gerek dedim, yepyeni bir bolum hazirladim: Kadikoy Gunlugu!

Kadikoy'de yasamanin keyfine varan biri olarak, en guzel yaninin ihtiyac duydugunuz her seyin kisacik bir mesafede olmasi oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Insanda hayatin merkezinde yasiyor hissi uyandirir bu semt, civil civil, rengarenk hali tum karmasasina ragmen vazgecilmez oluverir bir anda! Ustelik her kosesinde baska bir eglence, zevk ve tat bulursunuz. Hayata dair her sey Kadikoy'dedir iste :)

Eger Kadikoy'e yolunuz duserse ugramanizi onerecegim ilk mekan  Burger House. Eger fast food seviyorsaniz bu mekani atlamamaniz lazim!


Oncelikle disaridan bakildiginda dekorasyonu cekiyor insanin dikkatini. Hemen merak edip sordum, Yigit Bilgili'nin isiymis. Masalar ve kayik tabureler marangoz elinden cikan tasarimlarmis. Kapidan girer girmez hep dikkatimi ceken tezgahtaki cam sebzeler ise mekanin isletmecisi Selcuk Bey'in annesinin hediyesiymis. Cok sirinler yahu! ^^





Pek cok fast food mekaninin aksine, oyle icecekli atistirmalikli menusu falan yok buranin, sadece cocuklar icin ozel bir menu yapmislar. Ancak pek cok fast food gecinen yerden daha hizli servisleri var! Calisanlari hem guler yuzlu, hem sevimli. Muhabbete de aciklar, laf lafi aciyor bir sekilde :)


En kucugu 90 gramlik olan, acaip lezzetli bir kofteyle yapilan hamburgerleri yerken insanin parmaklarini da yiyesi geliyor! Benim favorim garlic mushroom ancak yiyip de begenmedigim bir hamburger olmadi su ana kadar. Hatta kolundan tutup surukledigim arkadaslarim da hep tam puan verdiler. Zaten, tum mutevazilikleriyle(!) sehrin en iyi hamburgerini yaptiklarini iddia ediyorlar ki ben de kendilerine hak veriyorum valla :)


Adinin Burger House olduguna bakip baska bir sey yok sanmayin. Salatadan tavuga her sey var burada! Hani rejim yapiyorsaniz ya da kirmizi et yemiyorsaniz kacacaginiz bir yer olmaktan cikiyor bu sayede ama yine de uyarayim, rejim yapanlarin gitmemesi gereken bir yer. Kapidan iceri girer girmez insanin agzinin suyu akiyor cunku. Kimde var buna hayir diyecek irade, bilemiyorum!


Beni taniyanlar bilir, patatesi cok sever, bol bol da yerim. Dolayisi ile gonul rahatligi ile soyleyebilirim ki tattigim en muhtesem patates kizartmasi Burger House'ta. Taze Afyon patatesinden yaptiklari patateslerine aseriyorum resmen! Ancak  da, hellim stick de inanilmaz lezzetli! Bilezik kadar kocaman sogan halkalari, hellim, patates, citir tavuk parcalari derken yemege gomulup obez olmak icin elinden geleni yapiyor insan resmen! :p

Hamburgerler 90 gram, 140 gram ve 200 gram olarak servis ediliyor ancak bir de 700 gramlik bir Dev Burger var ki onu yiyenin orada kalp krizi gecirmesini bekliyorum ben! 700 gram etle 5 kisilik bir aileye yemek cikar yahu! Tek bir insan nasil bitirsin? :)

Ozel olarak beslenmis danalardan, receteli olarak hazirlanan koftesi ve uber lezzetli atistirmaliklari bir yana, mekan isi soslarla bitiriyor bence. O patatese, hellime koyduklari mucizeleri ne ise artik, insani bagimli yapiyor. Atistirmaliklarla gelen, mekanin ascilarinin elinden cikan ozel soslar ile her daim masalarda duran cesit cesit soslar ise olayı ziyafete donduruyor...


Burger House'ta beni en cok sasirtan sey ise menusunde tatli ve hatta milkshake bulundurmasi. Ne alaka anlamasam da, o kadar yedikten sonra cani tatli isteyen oburlar icin guzel bir ayrinti bu :)

Favori hamburgercim olsa da laf etmeden duramayacagim seyler var Burger House ile ilgili... Mesela mekan cok kucuk, soyle yayilayim da yemek yiyeyim diyemiyor o yuzden insan. Dukkanin kucuk olmasini pratik tasarimlarla kurtarsalar da, her daim kalabalik oldugu dusunulunce, icim bayiliyor bazen o sıkışıklıktan...

En ucuz hamburger ne yazik ki 10 TL ki ortalama bir hamburgere 19 TL civari bir fiyat odedigimiz dusunulunce mekan 'pahali'! Ancak etin kilogram fiyati, kullanilan malzemelerin kalitesi ve bollugu dusunulunce cok kizamiyorum bu duruma...

Bir de alkol olmamasi var ki o guzelim patatesleri yerken aklima surekli gelen en buyuk eksiklik bu bence!

Eger aklinizdaki guzel bir hamburger yemekse, Burger House size gore. Verilen her kurusa degiyor bence. Yerine gelince, Burger House, Rexx'in bir ust sokaginda, tam kosede. Hatta adresi de tam olarak soyle: Caferaga Mah. Sakız Gulu Sokak No.26

Paket servisi icin 0216 550 50 70 - 0216 550 51 00 numarali telefonlari veya yemek sepeti'ni kullanabilirsiniz. Simdiden afiyet olsun! :)

2 yorum:

  1. ben de çok seviyorum ben de ben de^^...sana pm attım facede^^

    YanıtlaSil
  2. en kısa zamanda gideceğim teşekkürler

    YanıtlaSil