27 Kasım 2011 Pazar

Kadinlar Neden Hemen Hazirlanamaz?

Erkekler hazirlanma suremizin anlamsiz bir uzunlukta oldugunu iddia ededursun, ben bu surecte olasiliklar ustune donen ciddi bir matematik yuruttugumuze inaniyorum. Cunku bir kadinin giyinme evresinde yuvarlak hesapla 4 adim var...
  1. Ne giyecegine karar verme
  2. Uygun takilarla giysiyi tamamlama
  3. Ayakkabi ve cantayi secme
  4. Uyumlu makyaj ve saci uygulama
Hepsinin bazi puf noktalarinin ve dikkat edilmesi gereken yonlerinin olmasi yetmiyor, bir araya geldiklerinde bir butunluk olusturmalari da gerekiyor. Yani olme esegim olme bir ugras meselesi bu. Peki, nereden baslamak lazim?


Oncelik her zaman vucudu tanimakta bence. Cunku ne giyecegine karar verme evresi, vucut tipine uygun ve birbirini tamamlayan parcalari goz onunde tutarak alisveris yaparak kolaylasir ancak. Dolabinizi actiginizda kendinizi iyi hissetmenizi saglayacak seylerle karsilasmazsaniz on kere giyip cikarir, karar veremezsiniz. Giydiginiz pantolonun basenlerinizi belirginlestirmesi, bluzunuzun kucuk goguslerinizi iyice vurgulamasi ya da gobeginizin herkese el sallamasi kabus olmaz mi?! Iste bunlari hic yasamamak icin en basindan bedeninizin kusurlarini bilip, on plana ciktiginda guzelliginizi vurgulayacak seylere oynamaniz lazim. Bunun icin de komplekslerinizden ayrinip, isteklerinizi kendinize yakisanlarla sinirlamaniz lazim. Mesela dana gibi bacaklarinizla 'illa istiyorum!' diye mini etek giyerseniz, goruntu kirliligi disinda bir sey olamazsiniz. Aci ama gercek, durum bu...


Bir seyler alirken en dikkat ettigim nokta, farkli kombinasyonlarda kilit rolu gorebilecek parcalara daha cok onem vermektir. T-shirt, kazak, canta, ayakkabi, etek ya da pantolon secerken, ozellikle farkli tarzlara uyabilecek parcalara para odemekten cekinmem. Bu yuzden belki de, benim icin kiyafet secme sorunu dolabimi actigimda yan yana koyulabilecek cok fazla parca olmasidir :)


Takilar, cogu zaman kadinlarin abarttigi ya da tamamen es gectigi parcalar benim gozumde. Ben taki takmayi cok sevmem ama bir tanecik takinin tum gorunusu degistirgidinden adim gibi eminim. Bir kupe zerafet, bir kolye hareket ve bir yuzuk insana bolca hava getirebiliyor! Buradaki puf noktasi ise, taki alirken yine rengi ve tarzi birbirini tutan parcalari toparlamak. Bir kolye alirken ona uygun yuzugunuz, kupeniz var mi diye dusunup, renkleri carprazlayarak birden fazla takim yaratabileceginizi hesaba katarak alisveris yapmalisiniz. Bir de giyim tarzina uygun taki takmak onemli elbette. Spor giyinip inci kolye takmak pek de mantikli bir sey degil!


Ayakkabi dendiginde once ayak sagligi ve rahatlik dusunurum. Dusunsenize, tum yukunuzu hayatiniz boyunca tasiyan ayaklariniz rahatligi her seyden cok hak etmiyor mu?! Dunyanin en seksi ayakkabilarini, 1 saate kalmadan beni agridan kivrandiracagini bile bile giyemem ben. Deli miyim, neden giyeyim? Sonra Sarah Jessica Parker gibi carpilmis ve sekil degistirmis gollum ayaklarimla gezmek var bu isin sonunda. Hic gerek yok! :d Ancak seksilik de oyle dolgu topuklarla, spor ayakkabilarla olmuyor maalesef. Stil mi rahat mi deyince isler karisiyor! :)


Ayakkabi zevkinize soyleyecek bir sozum yok elbet, bu asiri kisisel bir durum. Yalniz alirken dikkat etmemiz gereken ilk nokta mutlaka denemek elbette. Her marka kendi icinde bile kalip degistirdigi icin numaralarin oynamasi kacinilmaz. Bu yuzden denemek sart. Ayakkabi alirken iki cifti de mutkala giyip biraz yurumemiz de lazim. Yururken nasil gorundugu de cok onemli cunku. Super tasarimlar ayakta bir facia, karsidan dandik duranlar ise gayet guzel olabiliyor. Son olarak da acilma payini dusunmek lazim. Ayakkabinin neden yapildigina bagli olarak bir acilma payi olur ki bunu alirken mutlaka sorun. O an rahat olan, tam numaranizi alip da bir sure sonra acildigi icin babaanne terligi gibi ayakkabi surumek istemezsiniz eminim. Son olarak da yasasin platformlar diyeyim, topuklular icinde en rahatlari ^^


Canta dediginde ise kullanislilik once gelir bence. Oyle cok canta takintisi bir insan olmadigim icin belki de, aldigim cantalara once kaliteli malzemeden mi yapilmis diye kontrol eder, sonra da icinin mutlaka bolmeli ve gozlu olmasini isterim. Boylece esyalarim icinde bir karmasa degil, belirli bir duzen icinde durur. Ben de mutlu olurum :) Daha sonra baktigim sey ise renktir mutlaka. Kafamda en az 3 kombinasyonla kullanabilecegimi kurmadan bir cantaya para vermem. Tabii bu canta asiklari icin cok zor olsa gerek :)


Son olarak da geldik makyaj ve saca... Elbette ki oncelik saglik acisindan kaliteli malzeme kullanmaktir. Moda ne olursa olsun, sac renginiz icin sectiginiz boyaya, bicimlendirme ve bakim urunlerinize, ozellikle de makyaj malzemelerinize cok dikkat etmeniz lazim. Benim en buyuk kabusum olan alerjim zaten kalitesiz malzeme kullanmama olanak vermiyor ancak alerjim olmasa bile cildimin erken yaslanmasini ve sacimin kopup elimde kalmasini istemedigim icin dandik seyler kullanmazdim. Size makyaj konusunda tavsiye vermek yerine size super bir adres verecegim ki takip edip gelismelerden haberdar olun. Mavi ojeli kiz varken bana laf dusmez zaten :)


Bu kadar yazdim yazdim ama ozet geceyim sonuna:
  1. Beyler hazirlanma suremiz, dusunmek zorunda kaldigimiz ayrintilarin yaninda mucize denecek kadar kisa!
  2. Kendini tanimak modanin en onemli basamagi
  3. Her sey bir yana saglik ve rahatlik cok onemli
Kissadan hisse, isimiz zor yahu! :)

4 yorum:

  1. Ahaha bandira bandira ye beni ve cumartesi Kadikoy'e gel ^^

    YanıtlaSil
  2. şahane bi post olmuş...çoğu fikrine de katıldığımı belirtmeden geçemicem ihihi^^

    YanıtlaSil
  3. Ah bir de erkekler katilsa Valkicim, bunca tartisma cikmaz o zaman :)

    YanıtlaSil