28 Ocak 2012 Cumartesi

Pek Moda: Peplum Etekler!

Ilkbaharin one cikan trendlerinden biri de peplum! "Peki nedir bu peplum?" diyorsaniz eger, hemen biraz aciklayalim. Kalcayi vurgulayip beli daha ince gostermeye yarayan, ozellikle yururken daha azametli gorunen, Yunanlilarin modaya bir armagani peplum. Ceketlerin kalca kismina eklenen bir etek parcasi veya kalem eteklerin ustundeki diger kat desem ve hatta daha fazla aciklamaya cabalamak yerine hemen birkac fotografla gostersem, eminim 1940'lardaki populerligini 80'lerden sonra yeniden kazanan bu akima asina oldugunuzu fark edeceksiniz! :)

Alexander McQueen
Elie Saab
Gareth Pugh
Jason Wu
Celine
Jason Wu
Rodarte
Stella McCartney
Vera Wang
Christian Dior
Giambattista Valli

Zaten bir suredir yukseliste olan peplum etekler, 2012 ilkbahari ile Zac Posen, Celine, Stella McCartney, Alexander McQueen, Christian Dior, Elie Saab, Chanel, Jason Wu, Vera Wang, Marc Jacobs gibi modaya yon veren bircok markanin koleksiyonlarina girerek tavan yapti. Ustelik modern kesimlerin yani sira futuristik tasarimlarda da yerini aldi.


Ashley Greene'in tercihi Givenchy
Blake Lively Chanel'in peplum yorumunu tasiyor
3 Gun once cekilen bu fotografta Charlize Stella McCartney giyiyor.
Retro sevenler icin peplum bir nimet! Ancak ilkbahar ve yazin hiti, herkesin yorumlamasina acik oldugundan, her stile uyacak bir akim. Pastel tonlarda ya da grafik baskili peplum etekler, ceketler veya bluzlerden yaraticiliginizi kullanarak farkli seyler cikarabilirsiniz ;)

Peplum Style

Peplum Street Style

 Peplum Jacket

H&M, Mango, Debenhams gibi markalar sayesinde rahat rahat alabilecegimiz peplum etekler kadar ustlerin de yayilacagini soyleyeyim hemen. Gobegini saklarken, bel kalca oranini vurgulamak isteyen her kadinin dostu olacak peplum katlari :)

2 yorum:

  1. ben beğeniyorum bu peplumları bence etek ceket takımlara daha yakışıyor ve resmiliğe dişilik katıyor :))
    detailsbyenda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir post.
    Aynı Konuya bende blogumda yer verdim.İncelemk isteyenler için

    http://satinfan.blogspot.com/2012/08/peplum-dresses-autumn-2012.html

    YanıtlaSil