2 Mayıs 2011 Pazartesi

2011 Turkiye Grand Prix


Dogum gunu senliklerimi atlatip, 1 Mayis kutladiktan hemen sonra bu haftanin en onemli olayina kitlenmis durumdayim. 2011 Turkiye Grand Prix basliyor! :)

Sevenlerinin dort gozle bekledigi Turkiye Grand Prix'i icin tehlike canlari caliyor. Formula 1, yeterince ilgi gormedigi gerekcesiyle halen sozlesmesini yenilemedigi icin sezonun 4. ayagi ve muhtemelen Turkiye'nin son yarisi olan bu organizasyon 6-7-8 Mayis tarihlerinde Istanbul Park'ta yapilacak.


Bu denli otomobil tutkunu bir ulkenin Formula 1'i sahiplenememesini oldukca garip buluyorum. "Trafikte her an atraksiyona hazir bunca bunye varken yarisin ilgi gormeme sebebi ne olabilir ki?" diye sordugumda, ekonomik dar bogaz disinda aklima hicbir neden gelmiyor. Aslinda, yaris icin yeterince reklam yapildigini da dusunmuyorum. Yurt disinda pek cok ulke, ozellikle Formula 1 turizmi icin cesitli secenekler sunarken, ulkemizde boyle bir calisma yok maalesef. Halbuki pist de, Istanbul da oldukca ilgi cekici! Neyse artik, kisfmet :)

Eger siz de F1 heyecanini Istanbul Park'ta yasamak istiyorsaniz, biletleri Biletix'ten veya yaris gunu kapidan temin edebilirsiniz. Bilet fiyatlarina ise buradan ulasabilirsiniz.


Ulasim icin kendi aracinizi kullanacaksaniz, biraz erken gelmenizi tavsiye ederim. Boylece park trafigi yasamamis ve GP3, GP2 ve Porsche GT3 Cup gibi yarislari da kacirmamis olursunuz. Kendi araciniz yoksa IETT ringlerini kullanabilirsiniz. Sabah 07.00'den itibaren duzenlenecek seferler icin Taksim, 4.Levent, Mecidiyekoy, Sultanahmet, Kadikoy, Alt Bostanci ve Pendik'ten araclar kalkacak.


Giderken yaninizda yiyecek ve icecek olsun mutlaka. Oyle capulcu falan demeyin cunku orada fiyatlar hakkaten ucuyor. Mini bir kampa hazirlanir gibi gitmek, hatta sirt cantalarini duzenlemek oldukca yerinde olur. Degisen hava kosullarina uygun giyecekleri elbette saglarsiniz ancak sapka, gozluk ve gunes kreminiz olsun. Kulak tikaclarini sakin unutmayin!

Son olarak yarisin, Pazar gunu 15.00'te baslayacagini hatirlatir, simdiden iyi eglenceler dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder