4 Şubat 2011 Cuma

IFW 2011 Ilk Gun Defileleri

Istanbul Fashion Week 2011 dun basladi. 3-6 Subat tarihleri arasinda Santral Istanbul Ana Galeri Binasi'nda sunulacak koleksiyonlarda, 2012 sonbahar/kis kreasyonlari tanitilacak. Bu onemli organizasyona 18 tasarimci ve 9 marka katilacak. Ayrica Dita Von Teese, Irina Shayk, Franziska Knuppe, Georgio Coopper, Christelle Koko ve Alice Dellal gibi isimler podyuma cikacak...

Ilk gun Gizia ile baslayan defileler Zeynep Erdoğan, Zeynep Tosun ve Niyazi Erdoğan tasarimlarindan olusan Karma1, G.Gengile, Atil Kutoglu ve Ramsey ile devam etti. Arzu Kaprol defilesini Kurucesme'deki show roomunda sergiledi.

Gizia, bas manken olarak Tugce Kazaz'i sectigi defilesinde fermuarlar ve kurklerle dolu bir koleksiyon sergiledi. Agirlik fildisi ve gri tonlarina eslik eden altin renginde. 1960'larin etkisinde kalan koleksiyonda yuksek bel bol paca pantolonlar, mini eteklerle kombine edilen diz ustu platform topuklu cizmeler yer aliyor. Kumaslar puantiye, parlak renkler ve leopar desenlerinden secilmis. Dantel ve islemelerle suslenmis. Eteklerde katlar ve ilginc yakalar dikkat cekiyor. Diger bir sezon trendi olacak maxi etekler leopar desenli, altin aksesuarlarla suslenmis gece elbiselerinde karsimiza cikiyor.




Karma 1 defilesinde en dikkat ceken sey suphesiz Niyazi Erdogan'in "Miras degil alin teri" calismasi idi. Minibus soforlerine uthaf edilmis bu defilede tamirat gerecleri seklinde aksesuarlar ve kasketler kullanilmis bir koleksiyon gorduk. Biyiklar ve salvarlar ile dikkat ceken mankenler, agirligi yesil, kirmizi ve gri tonlari ile kombine edilmis giysileri buyuk bir ciddiyetle tasidilar :)

Atil Kutoglu defilesi, her zamanki gibi unluler gecidine dondu. Merakla beklenen koleksiyonda bolca kurk ve deri killanilmisti. Parlak kumaslar ile kombine edilmis tullerden olusan gece elbiseleri dikkat cekiciydi.



Giovane Gentile ve Giovane G. defilesi haftanin ilk erkek defilesiydi. Gri ve toprak tinlarinin agirligi hissedilen koleksiyonda deri de kullanilmisti. Pacalari bot icine sokulmus pantolonlara yakasi kurklu paltolar, atkilar ve sapkalar eslik ediyordu. Yelekler sezon trendi olarak casual giyimde yerini almisti.



Ramsey skinny pantolonlari ve cift renkli, deri eklentili ceketleri ile on plana cikan, deri eldiven ve sapka kullanilan bir defile sergiledi. Bu defilede de toprak tonlari, ozellikle bordo, siyah ve gri kombinasyonlari yogunluktaydi. Sezon trendi kurk, Ramsey'in de koleksiyonunda vazgecilmez olarak yerini almisti.




Fotograflari ceken sevgili Emre Ozcan'a tesekkur borcumu unutmamam lazim tabii. Emre koleksiyonlari fotografladikca, halen devam eden moda haftasinin defilelerine dair haberleri sizlerle bulusturmaktan mutluluk duyacagim. Guzel bir gun dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder