3 Şubat 2011 Perşembe

2011 Makyaj Trendleri

Her sezon giysilerle birlikte onlara uygun makyaj akimlari da ortaya cikiyor. Madem bu hafta 2011 trendlerine goz atiyoruz, makyaja deginmesek olmaz oyle degil mi?

Daha onceki yazimda belirttigim gibi, 2011 yilinda ozellikle Chanel, Jason Wu ve Marc Jacops defilelerinden gordugumuz uzre 70'lere geri donuyoruz. Bunun yaninda farkli makyaj tarzlari ile degistiriyoruz goruntumuzu...


Bu sezon karsilastigimiz makyaj trendlerinden biri smokey-eye denilen tum goz kapaginin boyanmasi. Ozellikle altin veya bakir tonlarla harmanlanmis fume fara kopkoyu ve kivrik kirpikler eslik ediyor. Smokey-eye ile mat ve hatta neredeyse gorunmez bir ruj uygulanan yuzde allik da belli belirsiz. Amac, tek noktaya dikkat cekmek. Cok acik pembe ruj ve Chanel'in black pearl isimli ojesi, bu sezon 505'in tahtini sallayip sezonun yukselen trendi olacak gibi duruyor.




Lanvin, Chanel, Issey Miyake ve Derek Lam defilelerine bakarsak farlar icin sezon renklerini gri, mercan rengi, isli siyah ve mavi olarak netlestirebiliriz. Bu akim ozellikle gece makyaji icin uygun bir tercih...



Givenchy, Chloe ve Hermes gibi dev isimlerde goze vurgunun tam tersi bir taktik goruyoruz. Defilelerinde podyuma cikan mankenler neredeyse hicbir sey surulmemis gibi gorunen, sade bir goz makyaji ile saliniyor ve buna one cikan kalin kaslar eslik ediyor. Ancak goruyoruz ki markalar bu sade gozleri farkli tarzlarda tamamliyorlar.




Givenchy ve Gucci, D&G dolgun gorunen carpici tonlara burunmus parlak dudaklari geri getiriyor. Kimi zaman allikla parlatilan yanaklar ve kirmizi, portakal ve fusya tonlarinda rujlar oldukca revacta.



Ralph Lauren, Hermes, Dolce&Gabbana, Prada, Stella McCartney, Lacoste ve Chloe gibi moda devleri ise tamamen dogal bir makyaja yonelmis. Yuzde hafif bir allik disinda dikkat ceken tek sey neredeyse hic alinmamis kaslar. 70'lerin dogallina geri donme cabasi. Gunluk hayatimizda oldukca rahat uygulayabilecegimiz bir akim...




2011 yili trendlerinde karsilastigimiz diger akim ise bright eye. Ozellikle Dior'da karsimiza cikan bu parlak renkli goz makyaji oldukca dikkat cekici. Sari, yesil ve turkuaz kullanilan, konsept oldugunu dusundugum bu tarzda abarti, eye-liner cekilmis tek renk goz fari kullanilan gozler ve belirgin dudaklarla kendini gosteriyor. Allik ise cok hafif. Zaten allik da abartilsaydi, palyaco makyaji olurdu :)




Sezonun makyaj trendleri bunlar. Yerine ve giyilen kiyafete gore, tum yuzunuzu ve ifadenizi degistirecek bu akimlarin ortak noktasi altin piriltilari ya da portakal tonlarinin golgeleri gibi gorunuyor.



Yuz tipinize, yasiniza ve cilt sagliginiza duyarli olarak, giydiklerinizi tamamlayacak bilincli bir makyaj uyguladiginiz super bir gun dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder