1 Mart 2011 Salı

2011 Bahar Trendleri

Bugun baharin ilk gunu ancak hava hic olmadigi kadar soguk. Gunesi gormeyi ozledigimiz, grilige hapsoldugumuz su Istanbul gununde, baharin gelisini mujdeleyen trendlere bir goz atayim dedim. Hic degilse sayfalarimiz renklensin!

Onumuzdeki gunlerde 70'lerle birlikte uzerimize hucum edecek yuksek bel bol paca pantolonlar, balerinlerin edasi vererek ucusan maxi etekler, leopar desenler, danteller, ince kumaslar ve gosterisciligin yani sira punk'd akimi ile gelen yirtik giysiler, deri ve metal aksesuarlardan daha once bahsetmistik. Bunun yani sira agirligini hissettirecek birkac akima daha rastlayacagiz...

Daha once Ralph Lauren'de gordugumuz ve Louis Vuitton, Vera Wang gibi kreasyonlarda da rahatca izleyebilecegimiz uzak dogu akimi, bol ipek pantolonlar, kimono tarzi elbise ve tunikler, Japon yaka ceketler, Cin ve Japon desenleri islenmis kumaslarla hayatimiza giriyor bu bahar.













Dogaya donusu yansitan tasarimlarda ise sadece leopar gibi hayvanlarin dogal cizgileri degil, meyve ve bitki desenleri de yer aliyor. Ustelik bu meyveli akim aksesuarlarimizi da ele gecirmis durumda!


Kim demis pijamalarla gezilmez diye? Alin iste, bu da moda!


Dantel, tum kreasyonlarda kendine yer bulmustu ancak goruyoruz ki en spor t-shirtlerin kollarinda ya da uzerlerindeki patchwork ayrintilarinda bile dantel var. Oscar toreninde Scarlet Johanssen'in giydigi Dolce & Gabbana elbise gibi tasarimlara ise bol bol rastliyoruz.



Onumuzdeki bahar transparanlik tavan yapiyor. Bol bol tul kullanan tasarimcilar, erkeklerin icini gicikliyor belki ama bu caddelere ne kadar iner, kim bilir?




Elciye zeval olmaz tabii... Binbir moda akimi arasindan, kendinize en cok yakistirdiginizla mutlu oldugunuz, sekilciligin disinda gunler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder