28 Haziran 2011 Salı

Ekşi Fest 2011

Cumartesi günü, şüphesiz Türkiye'nin en hızla büyüyüp ses getiren internet fenomenlerinden biri olan Ekşi Sözlük'ün Ek$i Fest etkinliğine katıldım. O günden beri de kendime gelemedim zaten :)

Parkorman'da düzenlenen Ek$i Fest'e gittiğimde saat 18.00 civarı idi. Girişte hiç sıra beklemedim. 12 Şubat'ta Hilton'da düzenlenen yaş gününde yaşanan olaylardan sonra oldukça iyi hazırlanan organizasyon ekibi, oluşabilecek tüm aksiliklerin önüne geçmeyi başarmışlardı bu kez. Barkodlu giriş sistemi hem pratik hem de düzgün işleyen bir çözüm olmuş.

Girdikten hemen sonra sağa doğru inip oyun alanından kartların alınması gerekiyormuş ancak ben arkadaşlarımla laklağa daldığım için yönlendirmeleri kaçırdım. Daha sonra orayı arayıp bulmak biraz külfet oldu açıkçası. Kendi aramızda "Kartlar niçin girişe daha yakın bir noktada verilmedi?" diye konuşup oyun alanını ziyaret etmemizi sağlamak için böyle bir yol izlediklerine karar verdik. Ne kadar doğru bilemiyorum tabii :)

Alternatif sahnede yerde yayılıp muhabbet ederek müzik dinledik biraz. Kimin kim olduğunu anlayamadım laf arasında yine ama Parfüm'ü aklımda tutabildim! Gerçekten eğlendirdiler çünkü. Sonra ana sahneye Multitap'ı dinlemeye geçtik. Eş dostla geyik yapıp, Axe meleklerinin fotoğraflarını çekmekten kafamı kaldıramadığım için adam gibi dinleyemedim grubu...

Archive'in DJ showu beni pek sarmadı açıkçası. Yükselen tempoda bir performans sergilemedikleri için, tam coşmuşken durulduk.

MFÖ çıktığında ise benim için akan sular, yağmurlar durdu resmen. Bunca yıldır hiç bıkmadan dinlediğim grubu kim bilir kaçıncı kez de olsa canlı dinleme zevkine tekrar eriştiğim için çok mutlu oldum. Üstelik, sırılsıklam olmaya aldırmadan, hep bir ağızdan şarkılarını bağıra bağıra söylemenin tadı da bir başkaydı!

Çıkışta ise son metroyu yakalayan güruh ile taşkınlığa varan bir kutlama yaşadık. Ne eleştirdikleri kadar iğrenç, ne de sürekli yapılacak kadar güzel bir şeydi. İnsanın "Arada olur böyle şeyler." deyip geçeceği, içinde bulunduğu andan zevk alacağı spontane bir olaydı işte. Mevcut tartışmanın aksine, büyütülecek bir şey göremiyorum...

Ek$i fest, hiçbir aktiviteye katılmasam da çok eğlenceli geçti benim için. Sevdiğim ve içinde olmaktan keyif aldığım bir platform sayesinde, sevdiğim insanlarla bir arada olmak yeterliydi ve hatta dahası da vardı. Her şey makul ve planlıydı ki bunun rahatlığını yaşadık hepimiz. Emeği geçenlerin ellerine, katılıp da renk verenlerin ruhlarına sağlık.

Fotoğraflara buradan bir göz atabilirsiniz. "Peki bu yazıdan ne anlamamız lazım?" diye soracak olursanız da özet geçiyorum: MFÖ, dağda olsa gidip dinleyin!

Mila Kunis for Flare August 2011

Oscar 2011'in en güzel ve şık ismi Mila Kunis, Flare'in ağustos kapağını süsleyecek. Tony Duran'ın fotoğrafladığı seksi yıldız, Lanvin içinde poz veriyor.



Senenin trendi olan, ilk elbiseyi tamamlayan hint bileziği ve sallanan küpe, ikinci elbisede yerini kurdele şeklindeki yüzük ve incecik bir bileziğe bırakmış. Aksesuarların altın rengi seçilmesi de bize ipucu olsun...

Gisele Bundchen for Vogue Brazil July 2011

En son Numero Tokyo'nun kapağında gördüğümüz ünlü top model Gisele Bundchen, Temmuz'da Vogue Brezilya için 4 kapakla geliyor!



Önce Jacques Dequeker'a Amazon'da, sonra Patrick Demarchelier'e New York'ta poz vermiş Gisele. Henüz yayınlanmayan 5. kapak pozu ise sadece abonelere gönderilecek olan sayıları süsleyecek...

H by Halston Summer 2011


Ayakkabı deyince pek çok kadın için akan sular duruyor. İşte benim bugünümü durduran kreasyon H by Halston...



David Roemer'in fotoğrafladığı kampanyada, her ne kadar yüzleri görünmese de Charlotte di Calypso, Lizzy ve Yulia modellik yapıyor.




Yaz trendi hasır ve dolgu topuklar. Gece ise altın ışıltılı olanlar harika durur. Mantarımsı topukları ile platformlardan edinmenizi tavsiye ederim. Hem trend, hem de oldukça rahatlar!

24 Haziran 2011 Cuma

Naomi Campbell for Fiorucci

En son Cannes'da gordugum Ingiliz top model Naomi Campbell, Fiorucci icin 15 parcadan olusan bir jean koleksiyonu hazirlayacagini duyurdu gectigimiz gunlerde. Kaybettigi populerligini kazanmak icin cabalayan Campbell'in ilk sinavi 2012 ilkbahar/yaz kreasyonu ile Milano Moda Haftasi'nda gerceklesecekmis.


Uzun suredir kan kaybeden ve son donemlerde toparlanan Fiorucci ile Naomi Campbell isbirligi iki taraf icin de iyi olabilir. Ancak soylenenin aksine, 90'larin basindan beri herhangi bir moda haftasina katilmayan markanin ozel bir tanitim yapmasi daha olasi sanki. Bakalim 6 tane Naomi baskili T-shirtun de yer alacagi bu denim cizgisi tutulacak mi...

Eva Longoria for Haute Living July 2011


Ayrildi, bosandi, kendisinden 8 yas kucuk kocasi Tony Parker icin yaptirdigi dovmeleri sildirdi derken, en son Penelope Cruz'un erkek kardesi Eduardo Cruz ile birlikte gorulen Eva Longoria, temmuzda Haute Living dergisi icin Greg Lotus'a poz vermis...




Alexander McQueen, Salvatore Ferragamo, Antonio Baradi gibi markalari tasiyan unlu aktristin yeni sevgilisinin kendisinden 11 yas kucuk oldugu dedikodusunu iletmeden gecmeyeyim :)

23 Haziran 2011 Perşembe

Concept Cars

Surekli moda yazsam da, en buyuk tutkularimdan birinin otomobil oldugunu bilir beni taniyanlar. Her ne kadar surekli gelismeleri takip etsem de, su ana dek sadece birkac yazi ile paylastim bunu. Lakin, bugun tesadufen gordugum Sasha Selipanov imzali 2 konsept otomobille deprestim birden. Bunu yazmasam olmaz! :)


Sasha Selipanov ve Samir Sadikhov imzali ilk konsept, Incepto GT...






Diger Selipanov tasarimi ise Ferrari 612 GTO Concept. Hayata gecer mi bilmiyorum ama alisilmis Ferrari cizgilerinden uzak olsa da, otomobil simdiden bir hayran kitlesi edinmis durumda.






Herhangi bir motor verisi olmasa da, sadece tasarimlari ile su otomobillere vurulmamak elde mi?

Alexander McQueen 2012

Kraliyet dugunu icin hazirladigi muthis gelinlik ve ayrintilar ile kendine hayran birakan Sarah Burton, Alexander McQueen markasinin dogru ellerde oldugunu kanitlamisti. Daha once 2011 Sonbahar kreasyonunu sizlerle paylastigim marka, 2012 icin ilk koleksiyonunu karsimiza cikardi.







Dantelin romantikligini palaskalara benzeyen kemerlerle harmanlayan, askeri renk ve cizgilerin agirlikta oldugu bu kreasyonun detayci ve kadinin kivrimlarini ozellikle vurgulayan tarzini sevdim. Sezon trendi deriyi ve leopar deseni kullanis sekli de gayet hos. Kuyruklu ceketler ve kisa paca pantolonlar kombinlenmis. Sadece o burnundaki ufacik anlamsiz pencereyle iyice moda haline gelen ayakkabilara isinamiyorum, isinabilecegimi de sanmiyorum...

Jimmy Choo 2011/12 Fall/Winter Campaign

Begendigim tasarimlara imza atan markalardan biri olan Jimmy Choo, 2011/2012 Sonbahar-Kis koleksiyonunu yeni yuzu Raquel Zimmermann ile tanitti. Raquel'i Lady Gaga'nin Born This Way klibinden hatirlarsiniz belki...













Cizmeler guzel ancak ayakkabilar daha guzel. Hatta benim favorim su platformu leopar desenli bantli olan. Tek korkum kisin ayaklarimizin donmasi elbette! :)

22 Haziran 2011 Çarşamba

Chanel Eyewear Fall 2011

Moda devi Chanel, onumuzdeki sonbahara giysileri kadar aksesurlariyla da iddiali geliyor. 2011 Sonbahar gozlukleri tanitim kampanyasinin yuzu olarak Claudia Schiffer'i secmesi bunun bir kaniti degil mi?






Gozlerimizi gunesten korumanin ne kadar onemli oldugunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Herkese bir gunes gozlugu sart! Ancak moda bu ya, gunes gozlugu alirken bile takip etmemiz gereken trendler var elbet. Chanel'de goruyoruz ki yaza damgasini vuran kedi gozu formu sonbaharda da surecek. Zincir ve deri ile butunlesmis parcalar Punk'd akimi ile kullanilirken, inci ile suslenmis romantik gozluklerle de tanisacagiz bu guz...